Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki myjemy i wydrazamy srodek a ogonki siekamy na drobna kostke
Cebule i czosnek siekamy w kostke i dodajemy do pieczarek.
Wszystko podsmazamy i po podsmazeniu odkladamy do ostygniecia.
Mieso mielone mieszamy z bulka tarta (ok 3. lyzek) , startym zoltym serem , jajkiem i przyprawami. Wygniatamy wszystko na jednolita mase.
Do miesnej masy dodajemy podsmazone pieczarki z cebulka i czosnkiem
Po otrzymaniu wszystkiego na jednolita mase nakladamy mieszanke do kapeluszy.
Calosc pieczemy w 160'C przez godzine