Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotować warzywa: selera, pora, marchewki, ziemniaki w mundurkach.
Gdy będą już miękkie, wyjąć, ostudzić, obrać. Pokroić w drobną kosteczkę.
Jajka ugotować na twardo.
Groszek, kukurydzę i fasolę odsączyć z wody i wrzucić do reszty posiekanych składników. Fasolę można pokroić na pół.
Czerwoną paprykę odsączyć, pokroić w kostkę. Tak samo zrobić z ogórkami.
Posiekać drobno seler. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez (ilość majonezu zależy od ilości składników). Wymierzyć, aby nie było go ani za dużo, ani za mało.
Dodać ok. 2 - 3 łyżki musztardy. Posolić do smaku. Sałatka lepiej smakuję jak trochę "odstoi" więc na kilka godzin przed spożyciem warto ją wstawić do lodówki.
Jaja ostudzić, obrać, pokroić również w kosteczkę.
Marek