Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiełbasę kroimy jak na zdjęciu: w talarki lub w kostkę.
Następnie ogórki kroimy na pół, a później w półplastry.
Do garnka wrzucamy margarynę wraz z cebulą pokrojoną w kosteczkę. Następnie dodajemy do niej kiełbasę, aby ją przesmażyć.
Do przesmażonej kiełbasy dodajemy koncentrat, dodajemy ogórki i dokładnie mieszamy.
Robimy zawiesinę z mąki i wody, dodajemy do kiełbasy z ogórkami i mieszamy aż zgęstnieje, a następnie doprawiamy do smaku.
Marecki
ja jeszcze go pamietam z lat 90 pracujac w restauracji Czardasz