Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso na złoty kolor.
Przełożyć do rondelka, a na tym samym tłuszczu zrumienić posiekaną cebulkę, dodać do mięsa, zalać 700 ml wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w kulkach.
Dusić pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu.
Na koniec dodać musztardę, a powstały sos doprawić do smaku ziarenkami smaku, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Zagotować.
Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki wody, wlać do sosu. Ponownie zagotować. Ewentualnie doprawić.
Podawać z ziemniaczkami i surówką.