Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Suchą ciecierzycę zalałam na noc zimną wodą, Po kilkunastu godzinach zmieniłam wodę na czystą.
Ziarenka ugotowałam do miękkości. Ugotowaną ciecierzycę zmiksowałam na gładko.
Cebule drobno posiekane zrumieniłam na złoto na kilku łyżkach oleju. Do gotowej cebuli dodałam starte na grubych oczkach jabłko.
Po chwili smażenia przyprawiłam szczyptą czosnku, pieprzem, solą i roztartym majerankiem. Na koniec dodałam zmiksowaną ciecierzycę i dokładnie wymieszałam.
Po lekkim wystudzenia pasta jest gotowa do spożycia. Najlepiej smakuje pierwszego dnia.