Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa gulaszowa inaczej, bo z parówkami. Dobry pomysł na upalne dni, kiedy nie jesteśmy bardzo głodni, ale trzeba czymś zapełnić żołądek. Smak i aromat zupy gulaszowej zachęci nas do wzięcia dokładki, a jej lekkość sprawi, że dokładek możemy brać bez liku. Dodajmy rosół drobiowy WINIARY, aby wzbogacić naszą zupę. Pycha!
W garnku rozgrzać olej lub oliwę, cebulę pokroić w drobną kostkę, delikatnie zeszklić na oleju.
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić na małym ogniu.
Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do garnka i dusić przez chwilę z pieczarkami. Wlać 3 litry wody, dołożyć kostkę rosołową WINIARY, koncentrat pomidorowy. Gotować przez chwilkę.
Groszek odsączyć z zalewy, dodać do zupy. Kopiatą łyżkę mąki wymieszać z zimną wodą, zagęścić zupę. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Podawać z chlebem.
Wiktor