Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotuj mleko, margarynę i cukier wraz z cukrem wanilinowym.
Do gotującego się mleka wsyp kaszę i bardzo dokładnie wymieszaj, chwilkę gotując (do zgęstnienia, ok. 10 minut).
Pod koniec gotowania dodaj kakao i całość wymieszaj.
Część herbatników wyłóż na dno foremki, następnie wylej gorącą masę i przykryj drugą częścią ciastek.
Ciasto dokładnie schłodź, najlepiej smakuje na drugi dzień. Podawaj polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi.
Aleksandra