Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotowane, ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę. Wymieszać z surowymi jajkami, mąką, solą i pieprzem.
Z ciasta uformować wałek, pokroić na placuszki. Bułkę pokroić w kostkę i podsmażyć na stopionej słoninie.
Przestudzone grzanki razem ze skwarkami ułożyć na placuszki ciasta.
Formować okrągłe knedle i natychmiast ugotować w osolonej wodzie, wycedzić. Podawać okraszone stopionym boczkiem.