Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mieloną karkówkę łączymy z jajkiem i 3 łyżkami bułki tartej. Cebulkę kroimy w kosteczkę, szklimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy do mięsa. Dodajemy listki świeżego tymianku.
Formujemy z mięsa nieduże klopsiki, obtaczamy je w tartej bułce i smażymy na złoto. Odsączamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym.
Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w kostkę. Zalewamy 0,7 l wody, dodajemy niewielką szczyptę soli, gotujemy 10 minut.
Zawartość opakowania Zupy grzybowej Nasza Specjalność Winiary rozprowadzamy w 0,5 l zimnej wody, dodajemy do gotujących się ziemniaków, mieszamy i gotujemy 5 minut, często mieszając.
Zupę nalewamy do talerzy, dodajemy klopsiki, śmietankę, posypujemy zieleniną.