Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki, pietruszki i ziemniaki umyć i obrać. Marchewki i pietruszki pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki pokroić w kostkę.
Kawałek imbiru obrać, drobno posiekać.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dorzucić imbir, kurkumę, słodką i ostrą paprykę. Wymieszaj, delikatnie przesmaż.
Dodaj pokrojone marchewki, pietruszki i ziemniaki.
Całość zalej wodą - tak, aby przykryła poziom warzyw.
Gotuj na niewielkim ogniu - aż warzywa zmiękną.
W międzyczasie wyciśnij sok z pomarańczy, w 400 ml zimnej wody rozmieszaj opakowanie Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność Winiary. Dolej do gotujących się warzyw.
Gotuj jeszcze przez kilka minut na wolnym ogniu. Następnie zupę dopraw solą i pieprzem do smaku i zmiksuj na gładki krem.
W trakcie miksowania dolewaj stopniowo mleko kokosowe lub śmietanę.
Zupę marchewkową krem podawaj z posiekaną zieloną cebulką.