Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Uwielbiasz kulinarne eksperymenty, ale brakuje Ci pomysłu na kolejne danie? Czujesz, że do Twojej kuchni zakrada się stagnacja? Nie pozwól na to! Odzyskaj radość z gotowania i wypróbuj fantastyczny przepis na jajka faszerowane szynką, serwowane w towarzystwie wyrazistego sosu chrzanowo-majonezowego! Ta pyszna, kolorowa, bajecznie pachnąca przystawka wprowadzi do Twojej kuchni powiew świeżości i szybko przegoni nudę.
Jajka faszerowane szynką z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to oczywiście doskonała propozycja na wielkanocny stół, ale nie tylko. Równie doskonale wypadną w roli przystawki na każdym przyjęciu, a także jako dodatek do weekendowego śniadania innego niż zwykle. Choć efekt końcowy jest zjawiskowy, samo przygotowanie jajek jest bardzo szybkie i proste.
Chcesz, aby było jeszcze bardziej kolorowo? Ułóż gotowe jajka na przykład na dużych plastrach pomidora, na liściach sałaty lub na łódeczkach ze świeżej papryki. Nie ogranicza Cię nic poza wyobraźnią.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
Obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
Szynkę drobno pokrój.
Żółtka rozetrzyj z dwoma łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, szynką i posiekanym szczypiorkiem.
Połówki jajek wypełnij farszem. Pozostały Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z chrzanem.
Przed podaniem dodaj przygotowany wcześniej sos chrzanowo-majonezowy i udekoruj jajka natką pietruszki.
Jan
To dla mnie nie do przyjęcia.