Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę kroję w cienkie piórka, po czym w głębokim rondlu rozgrzewam lekko olej, dodaję cebulę i duszę pod przykryciem przez 10 minut.
Dodaję pokrojoną w kostkę kiełbaskę, zwiększam moc płyty i podsmażam jeszcze kilka minut.
Przekładam do miseczki podduszoną z kiełbasą cebulę.
W rondlu na pozostałym tłuszczu podduszam pomidory.
Po kilku minutach podlewam je dwoma szklankami wody, mieszam, dodaję soczewicę i duszę 15 minut na małej mocy płyty.
W ćwiartce szklanki zimnej wody rozprowadzam łyżkę zupy fasolowej Winiary i dodaję do rondla, mieszam.
Dodaję suszoną pietruszkę i czosnek, szczyptę soli morskiej i gotuję jeszcze 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Tuż przed końcem gotowania dodaję przepłukaną czarną fasolę.
Zupę podaję z podsmażoną kiełbaską i pokruszonym ciemnym chlebem.