Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię myjemy, młodej nie obieramy. Kroimy w kosteczkę.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Szklimy na oliwie z dodatkiem szczypty kuminu.
Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy w plasterki, dodajemy do cebulki i chwilę smażymy.
Dodajemy do cebulki cukinię, jeszcze chwilę podsmażamy.
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, zagotowujemy.
W 0,3 l wody rozprowadzamy zawartość torebki z Zupą jarzynowa Nasza Specjalność Winiary, dodajemy do cukinii, gotujemy 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Kawałek sera pleśniowego odkładamy do dekoracji, resztę przekładamy do garnka z zupą, dodajemy garść listków mięty, miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny i w razie konieczności solą i pieprzem.
Zupę podajemy z kawałkami sera pleśniowego, dekorujemy listkami mięty.