Nowy pasteryzowany Bulion warzywny WINIARY to gęsty i esencjonalny bulion o półpłynnej konsystencji, którym doskonale podkreślisz smak potraw. Unikalna receptura na bazie włoszczyzny gwarantuje doskonały smak i aromat, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość – za to pokochasz nasz nowy produkt. Wykorzystasz go do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako bazę do zup lub sosów.
Pasteryzowany bulion warzywny WINIARY dostępny jest w wygodnym do dozowania szklanym opakowaniu oraz starcza aż na 3,5 litra wywaru. Produkt jest odpowiedni dla wegetarian.
Do przygotowania bulionu użyj 3 łyżki (45g) produktu na 1 litr wrzącej wody, wymieszaj, ponownie zagotuj. Zawartość słoiczka wystarczy do przygotowania 3,5 litra bulionu.
baza bulionu warzywnego 69,6%(woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2%: marchew, cebula, por, czosnek, korzeń selera ), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem ), kurkuma.
Może zawierać mleko.
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (200ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 5 kcal | 9 kcal | 0 % |
Białko | 0.2 g | 0.4 g | 1 % |
Węglowodany | 0.6 g | 1.3 g | 1 % |
w tym cukier | 0.4 g | 0.8 g | 1 % |
Tłuszcze | 0.1 g | 0.2 g | 0 % |
w tym nasycone | 0.0 g | 0.0 g | 0 % |
Błonnik | 0.0 g | 0.0 g | - No Values |
Sól | 0.77 g | 1.5 g | 25 % |