Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Buraczki dokładnie umyć, jeśli jest potrzeba, obrać i pokroić w kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę ze szczyptą soli.
Dodać ziemniaki i buraczki, krótko podsmażyć.
Warzywa zalać wodą - tak, aby przykryć ich powierzchnię. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 - 20 minut, aż ziemniaki i buraki zmiękną.
W 300 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Barszczu Czerwonego Nasza Specjalność Winiary. Dolać do gotującej się zupy, wymieszać, gotować przez kolejne 3-5 minut.
Na zakończenie zupę zabielić (hartując śmietanę). Doprawić sokiem z cytryny, gałką, tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Zupę podawać z kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki.
Aaaa