Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz piec ciasta i szukasz przepisu, który pozwoli Ci urozmaicić smak domowych wypieków? Mamy dla Ciebie coś, co świetnie się sprawdzi w Twoich deserach. To pomysł na prosty krem budyniowy do tortu, który zrobisz z kilku składników i z łatwością dopasujesz go do tego, co lubisz najbardziej. Co potrzebujesz i jak zrobić taki krem? Sprawdź nasz przepis.
Przygotowanie budyniowego kremu do tortu wcale nie musi być skomplikowane i czasochłonne. Nasz krem budyniowy do tortu zrobisz tylko z masła, mleka, budyniu i cukru. Najbardziej uniwersalną wersją tego kremu jest smak waniliowy, zrobiony na bazie budyniu waniliowego bez cukru WINIARY. Jeśli chcesz, w prosty sposób możesz zmienić smak całego kremu, wystarczy, że sięgniesz po inny budyń. Dobrze sprawdzi się np. budyń czekoladowy, śmietankowy, malinowy czy truskawkowy. A jeśli wolisz bardziej nieoczywiste smaki, wybierz budyń kokosowy lub słony karmel. W przypadku słodzonego budyniu dobrze jest zmniejszyć ilość dodatkowego cukru lub nie dodawać go w ogóle.
Do rondelka wlej 2/3 mleka i zagotuj. W pozostałym mleku wymieszaj zawartość opakowań z budyniem WINIARY i dolej do gorącego mleka, ciągle mieszając.
Kiedy budyń zgęstnieje, odstaw go do całkowitego wystudzenia.
Po tym czasie przełóż budyń do miski i zacznij ucierać mikserem. Zacznij dodawać po 1 łyżce miękkiego masła. Kiedy składniki się połączą dodaj kolejne łyżki masła, aż do całkowitego wykorzystania. Na końcu krem dosłodź cukrem pudrem.