Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupę zaplanuj dzień wcześniej - suszone grzyby opłucz, przełóż do niedużego garnka i zalej 500 ml zimnej wody. Pozostaw do namoczenia na noc. Nazajutrz grzyby ugotuj w wodzie, w której się moczyły pod przykryciem ok. 15 minut. Makaron ugotuj według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Odcedź i odstaw.
Na małym ogniu doprowadź rosół do wrzenia, dolej wywar grzybowy i gotuj przez ok. 30 minut.
Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz zabiel śmietaną, do zupy dodaj pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę.
Zupę grzybową podawaj z makaronem.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!