Dekoracyjne, przyrządzone ze starannością i apetyczne przystawki wielkanocne to wstęp do uroczystego obiadu na Wielkanoc. Postarajmy się, aby wielkanocne przystawki były smaczne i różnorodne, aby trafić w rozmaite gusta zgromadzonych przy stole i rozbudzić pozytywnie ich wymagające, a często też wybredne podniebienie przed głównymi daniami.
Jeżeli chcemy mile zaskoczyć gości świątecznymi nowościami, przygotujmy tradycyjne przystawki wielkanocne, ale w nowej odsłonie, lub podajmy na stół przekąski, których nie będą się spodziewać.
Sprawdź przepisy na jajka wielkanocne - idealne na przystawki! W roli głównej jako wielkanocne przystawki - oczywiście jajka (kurze oraz przepiórcze): faszerowane rozmaitymi przysmakami, podawane w towarzystwie sosów lub w skorupkach! Do tego śledź w kilku wariantach oraz dekoracyjne ruloniki z szynki i warzyw - bo przystawki na Wielkanoc powinny być przede wszystkim fantazyjne i niebanalne!