Śliwki to super przekąska, a także dodatek do ciast, deserów, a nawet do dań głównych. Ze śliwek przygotujesz też dżemy, powidła, konfitury czy kompoty.
Sezon na leśne grzyby trwa od września, aż do pierwszych przymrozków.
Grzyby są wszechstronnym składnikiem w kuchni. Idealnie pasują do zup, zapiekane, sosów, a także jako nadzienie do pierogów czy wytrawnych pasztecików.
Sezon na białą kapustę trwa od września do listopada.
Kapustę możesz jeść na surowo, dusić, smażyć, piec, gotować i kisić. To smaczny dodatek do wielu jesiennych zup, sałatek, zapiekanek czy dań jednogarnkowych.
Marynowanie, kiszenie, duszenie czy długie, powolne gotowanie owoców i warzyw, a następnie zamykanie ich w słoikach to najlepszy sposób na zatrzymanie smaku lata.
Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz pyszne potrawy na różne okazje.