Szparagi to jedne z tych wiosennych warzyw, na które wielu z nas tak bardzo czeka. Na straganach znajdziesz trzy rodzaje szparagów: zielone, białe i fioletowe.
Młode liście botwinki mają delikatny, lekko słodki smak. Z tego wiosennego warzywa przygotujesz zupy, zarówno te na ciepło, jak i chłodniki, sałatki, tarty lub zapiekanki.
Młoda kapusta jest delikatna w smaku, a jej liście nie wymagają długiego gotowania czy pieczenia. Wiosenną kapustę możesz też jeść na surowo jako składnik sałatek.
Sałata to jedno z najpopularniejszych warzyw liściastych. Świeża, chrupiąca sałata doskonale nadaje się do sałatek, kanapek oraz jako dodatek do wiosennych potraw.
Jeśli do tego pory szpinak źle Ci się kojarzył, sprawdź nasze przepisy na sałatki, zupy, koktajle i przekąski. Odczaruj z nami szpinak i włącz go do swojej diety.
Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz pyszne potrawy na różne okazje.