Sok z kiszonych ogórków podkręci smak barszczu białego lub żurku. Dla podkręcenia ich smaku świetnie sprawdzą się grzyby, kasza pęczak albo płatki owsiane.
Zbrązowiałe banany są idealne do mrożenia (najlepiej bez skórki) – kiedy najdzie Cię ochota możesz z nich zrobić shake’a czy lody.
Dojrzałe owoce możesz zmiksować na gładkie smoothie lub zrobić z nich domowy kisiel. Wystarczy, że ugotujesz owoce do miękkości i dodasz do nich wodę, mąkę ziemniaczaną oraz cukier lub miód do smaku.
Zbrązowiałe banany są idealne do mrożenia (najlepiej bez skórki) – kiedy najdzie Cię ochota możesz z nich zrobić shake’a czy lody.
Sok z kiszonych ogórków podkręci smak barszczu białego lub żurku. Dla podkręcenia ich smaku świetnie sprawdzą się grzyby, kasza pęczak albo płatki owsiane.
Z resztek warzyw i ziół ugotujesz aromatyczny domowy bulion warzywny. To świetna baza do przygotowania szybkich zup i sosów.
Nadmiar ziół możesz wykorzystać do zrobienia domowej oliwy smakowej. Wystarczy zalać łodyżki ziół dobrej jakości oliwą i odstawić na kilka dni.