Kakao stanowi doskonałe połączenie ze słodkimi wiśniami, dlatego ten owocowy dodatek uwzględniamy również w proponowanym przez nas przepisie na babeczki czekoladowe. Wiosną świeże wiśnie nie zawsze są powszechnie dostępne, ale do przygotowania wypieków równie dobrze sprawdzą się mrożone owoce. Oprócz nich, do wypieku niezbędna będzie także mąka, kakao, jajko, mleko, cukier puder, cukier wanilinowy oraz Proszek do pieczenia WINIARY.
Lubiana przez wielu łasuchów czekolada może także stanowić niespodziankę ukrytą wewnątrz wypieków. Tym charakteryzują się kolejne proponowane babeczki.Przepis na te wspaniałe muffinki z czekoladą jest naprawdę prosty. Aby uzyskać 12 porcji, potrzebna będzie cała tabliczka czekolady, a do tego między innymi dwie szklanki mąki, szklanka mleka, olej, cukier puder, jajko i proszek do pieczenia. Obecność popularnych składników sprawia, że w razie potrzeby te pyszne babeczki można przygotować spontanicznie, gdyby okazało się że wielkanocny deser cieszy się ogromnym powodzeniem i znika z stołu na naszych oczach.
Przepis na babeczki bananowe to jeden z potencjalnych wielkanocnych hitów. Wypieki smakują obłędnie i są wspaniale udekorowane. Do przygotowania około 10 porcji wystarczy szklanka mąki, pół szklanki płatków owsianych, dwa banany i dwa jajka oraz między innymi proszek do pieczenia i cynamon. Wspaniały aromat uzyskamy, sięgając po Cukier wanilinowy WINIARY. Obowiązkowe zwieńczenie babeczek stanowi bita śmietana, w której warto dodatkowo umieścić plasterki banana i inne słodkie dekoracje.
Połączenie kruchego ciasta i słodkiego kremu potrafi smakować nieziemsko. Taką zaletę mają doskonale sprawdzające się jako wielkanocny deser babeczki z budyniem. Do przygotowania około 20 porcji ciasta przydadzą się dwie szklanki mąki pszennej, 200 g masła oraz dwa żółtka jajek. Podstawą kremu jest natomiast Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY, do którego dodajemy między innymi mleko, masło i cukier. Jako dekoracja i urozmaicenie wypieków sprawdzą się świetnie sezonowe owoce. My proponujemy maliny i jeżyny.
Nasza ostatnia propozycja – kruche babeczki z serem – to pyszny i treściwy wariant. Ciasto świetnie komponuje się z przygotowywaną oddzielnie masą serową. Do przygotowania około 25 porcji niezbędne będą między innymi 4 żółtka, 300 g mąki, cukier wanilinowy i cukier puder. Natomiast podstawowym składnikiem masy wypełniającej babeczki jest Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY, a także tytułowy biały ser.