Wszyscy dobrze znamy ten smak… Twarożek ze szczypiorkiem to chyba najpopularniejsze poranne danie z białego sera, które od lat króluje na polskich stołach. Nic dziwnego, przygotowanie takiego śniadania jest niezwykle proste, dlatego warto poświęcić 5 minut, by delektować się jego przyjemnym smakiem. Twarożek ze szczypiorkiem najlepiej komponuje się ze śmietaną. Gdy chcemy zmniejszyć liczbę kalorii, zamiast tłustej śmietany możemy użyć jogurtu naturalnego. Oprócz pachnącego szczypiorku można dodać ząbek czosnku oraz sól i pieprz do smaku. W tym przypadku warto również eksperymentować z konsystencją twarożku – dodając większą ilość śmietany lub jogurtu, stworzymy pyszną pastę na kanapki. Całość możemy też zblendować, co pozwoli na uzyskanie aksamitnego kremu. Jak przygotować twarożek? PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ
Twarożek z rzodkiewką to kolejny pomysł na dodatek do pieczywa lub surówki warzywnej, który nie tylko idealnie nadaje się na śniadanie, ale również szybką przekąskę w pracy lub szkole. Chrupiąca rzodkiewka zadowoli wszystkich miłośników wiosennych smaków niezależnie od pory roku. W połączeniu z białym serkiem z pewnością przypomni nam o dzieciństwie i beztroskich, słonecznych porankach… Aby uzyskać puszystą konsystencję, warto dodać tłustego (3,2%) lub zasiadłego mleka. A może twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem? Nic nie stoi na przeszkodzie, aby trochę poeksperymentować w kuchni i łączyć warzywa. Taki serek z dodatkami najlepiej smakuje w obecności świeżego, chrupiącego chleba. Jak go przyrządzić? PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ
Twarożek w cieście francuskim to idealna propozycja dla dzieci oraz miłośników słodkości. Aby przygotować taki posiłek, należy najpierw zmieszać twaróg z Cukrem waniliowym WINIARY, który nie tylko nieco osłodzi ser, ale również nada mu przyjemnego aromatu. Ciastka francuskie mogą przybrać dowolną formę – trójkątów, prostokątów lub zawijasów. Taka propozycja stanowi świetny sposób na przyjemne śniadanie, a także dodatek do kawy czy pyszny podwieczorek dla maluchów. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ
To kolejny wytrwany pomysł na dodatek do pieczywa lub warzyw, który można przyrządzić w krótkim czasie. Potrzebujemy jedynie kilku składników, takich jak cebula, Majonez Dekoracyjny WINIARY, sól, pieprz oraz kostka białego sera. Przepis jest niezwykle prosty! W zależności od ilości dodanego majonezu możemy stworzyć mniej lub bardziej kremową pastę. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ
Tę wersję z pewnością pokochają nie tylko dorośli, ale również dzieci! Przygotowanie takiej słodkości jest niezwykle proste. Chyba każdy z nas próbował kiedyś twarożku z miodem, jednak my przedstawiamy bardziej zaawansowaną wersję tego dania. Podstawowym składnikiem jest oczywiście biały ser. Aby uzyskać pożądany słodki smak, do twarogu należy dodać Cukier wanilinowy WINIARY, jogurt naturalny oraz żółtko jaja. Taki twarożek skradnie serca wszystkich miłośników pysznych słodkości! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ