Tutaj można porozmawiać ze sprzedawcami lub bezpośrednio z lokalnymi producentami. Zawsze kiedy potrzebuję świeżych i dobrych jakościowo produktów, których nie mogę dostać w moim miasteczku wybieram się na zakupy do hal targowych w Gdyni.
Hale w Gdyni to też miejsce wręcz kultowe dla mojego pokolenia. W czasach kiedy sklepy świeciły pustkami na zakupy jeździliśmy cała rodziną właśnie do Gdyni. Tutaj kupowało się praktycznie wszystko. Począwszy od kury rosołowej prosto od gospodarza, po spodnie czy buty na zimę. To miejsce zawsze tętniło życiem. Dzisiejsze hale są pełne koloru , gwaru i energii. Znajdziecie tu liczne produkty od lokalnych wytwórców jak choćby :miody,powidła, pigwę , świeże i suszone grzyby w zależności od pory roku, różne rodzaje dyni jadalnej, jaja od kur z wolnego wybiegu czy zielononóżek, pieczywo i ogromny wybór ryb morskich i mięsa doskonałej jakości ( gęsina, kurczaki z wolnego chowu, jagnięcina, baranina i cielęcina ).
Hale można odwiedzać przez 6 dni w tygodniu. Jedynie w niedzielę wszystkie stoiska są nieczynne. W tym roku zorganizowano również cykl spacerów z przewodnikami po gdyńskich halach. Dzięki tej akcji można było poznać historię tego niezwykłego miejsca . Poza tym na terenie hal organizowane są też pokazy kulinarne, które przyciągają amatorów wykwintnych smaków i dobrego jedzenia. Cały rok hale tętnią życiem i zachęcają do częstych odwiedzin.
Jeśli lubicie mieć kontakt ze sprzedawcą, chcecie znać pochodzenie kupowanych produktów i szukacie dobrych jakościowo lokalnych artykułów to koniecznie musicie odwiedzić hale targowe w Gdyni.