Jak zrobić omlet na słodko, by smakował nieziemsko? Naszym zdaniem puszysty omlet powinien składać się z wielu warstw, pomiędzy którymi umieścimy pyszne nadzienie. Jedną z lepszych kombinacji z pewnością stanowią omlety z jagodami, do przygotowania których oprócz podstawowych składników, takich jak jajka i mąka, dodamy również Budyń o smaku bananowym WINIARY. Z kolei nadzienie zostanie stworzone na bazie jagód, śmietany 30%, serka homogenizowanego, a także cukru pudru i soku z cytryny. Miłośnicy słodkich śniadań z pewnością będą zadowoleni!
Nasza druga propozycja to omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY – prawdziwa mieszanka wyjątkowych smaków i obfitość składników. Zastosowanie Sosu do Spaghetti WINIARY powinno okazać się strzałem w dziesiątkę, który nada temu lekkiemu i prostemu daniu zupełnie nowego wymiaru. Cebula i szczypiorek, których nie warto żałować, będą odpowiadać za wyrazisty, ostrzejszy smak.
Omlet z pieczarkami lub innymi grzybami to z kolei bardziej klasyczna, dość często spotykana na naszych stołach wersja. Jednak łatwo na nowo się w niej zakochać, jeśli oprócz grzybów farsz zawierać będzie także kawałki kurczaka, cebulę oraz Sos pieczeniowy delikatny WINIARY. Danie jest na tyle treściwe, że śmiało może wystąpić w roli obiadu, zwłaszcza jeśli odwiedzą nas niespodziewani goście. Jego przygotowanie nie jest trudne, a większość składników najczęściej mamy pod ręką w kuchni lub spiżarni.
Omlet z warzywami to doskonały pomysł na śniadanie lub przekąskę dla osób na diecie wegetariańskiej, jednak w innym przypadku śmiało można do niego dodać kawałki filetu z indyka. Pomidorki koktajlowe, młoda cebulka i szczypiorek to produkty dostępne praktycznie przez cały rok, które w omlecie dają naprawdę ciekawe połączenie. To danie świetnie smakuje, gdy dodatkowym składnikiem stanie się ser mozzarella w kulkach.
Ostatnia propozycja z pewnością zalicza się do najbardziej wykwintnych. Nie jest to bowiem zwyczajny omlet ze szpinakiem. Za każdym razem, gdy poczujemy monotonię związaną z wersjami minimalistycznymi, warto sięgnąć właśnie po ten przepis. Jak się robi omlet, który przywodzi na myśl potrawy charakterystyczne dla wykwintnych restauracji? Wystarczy, że oprócz szpinaku dodamy do omletu kurki, cebulkę i zastosujemy mąkę kukurydzianą. Jednym ze składników ciasta jest żółty ser, dlatego przepis ten powinien przypaść do gustu wszystkim miłośnikom sera.
Omlet z jajek to stosunkowo łatwe w przygotowaniu danie lub przekąska, które każdego dnia może smakować zupełnie inaczej!