Na rozgrzewkę proponujemy bardzo prosty przepis z kurczakiem w roli głównej. Nie będą to jednak zwykłe filety, ale chrupiące nuggetsy, które znakomicie smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Do przygotowania tej przekąski na mecz wystarczą jedynie kawałki piersi kurczaka, jajko oraz chrupiąca panierka. Filety należy pokroić, obtoczyć w jajku i panierce składającej się z bułki tartej i przypraw, a następnie upiec. Przekąska najlepiej smakuje ze schłodzonym sosem Remulada. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ
Ta wersja szaszłyków składa się tylko z trzech składników, czyli ziemniaków, boczku oraz cukinii. Najpierw należy ugotować ziemniaki – najlepiej wykorzystać młode warzywa ze skórką, które łatwo nadziejesz na patyczki. Następnie pokrój je razem z boczkiem oraz cukinią w plastry. Wszystkie składniki nadziej na patyczki w dowolnej kolejności. Przed grillowaniem warto posmarować szaszłyki oliwą oraz doprawić solą i pieprzem. Przekąski na imprezę nie mogą się obyć bez wyrazistego sosu – w tym przypadku sprawdzi się Sos czosnkowy WINIARY. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ.
Jajka na twardo to szybkie przekąski, które znikają ze stołu w zawrotnym tempie. Nie może ich zabraknąć również podczas przeżywania piłkarskich emocji! W tym przepisie na ugotowane połówki jajek położymy sos z marynowanych grzybków, ogórków konserwowych oraz marynowanej cebulki. Warzywa mieszamy z sosem przygotowanym z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, musztardy, chrzanu i kwaśnej śmietany. Następnie nakładamy na jajka i gotowe! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ
Kolejna propozycja to kuleczki z rozpływającym się w ustach serem oraz chrupiącą panierką. Przygotowanie tej przekąski na mecz zajmuje nieco więcej czasu, ale efekt jest przepyszny. Może ona stać się kulinarnym hitem wieczoru! Masa ziemniaczana, którą później obtoczymy w panierce, składa się z ugotowanych i potłuczonych ziemniaków, pokrojonego boczku, sera żółtego oraz jajka. Dla bardziej wyrazistego smaku kuleczki doprawiamy Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Przekąski na imprezę, takie jak kuleczki ziemniaczane, najlepiej smakują na ciepło, gdy ser się roztopi, a panierka będzie chrupiąca. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ
Kanapki jemy na co dzień, jednak tym razem warto je nieco urozmaicić. Chrupiąca bułka, ciągnący się ser i aromatyczne zioła… To idealny przepis na udany wieczór! Takie kanapki to przekąski na ciepło, które są bardzo szybkie w przygotowaniu. Wystarczy przekrojone bułki posmarować Ketchupem Chili Ostrym WINIARY lub Majonezem Delikatnym WINIARY, nałożyć starty ser mozzarella oraz pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Przed pieczeniem warto posypać kanapki ziołami takimi jak bazylia, oregano czy zioła prowansalskie. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ
Przekąski na zimno można na spokojnie przygotować dzień przed meczem. Wszyscy znają „zimne nóżki”, jednak w tym przypadku w galaretce znajdą się: polędwica drobiowa, jajka ugotowane na twardo, groszek zielony, marynowana papryka i natka pietruszki. Jajka w galarecie nie tylko świetnie smakują, ale również bardzo dobrze prezentują się na stole. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ