Spora część naszego społeczeństwa cierpi na problemy dietozależne, w tym na celiakię czy nietolerancję glutenu. Ale czy takie problemy muszą ich ograniczać? Czy muszą rezygnować z popularnych deserów i ciast w obawie przed zawartą w nich mąką lub innymi składnikami mających choćby śladowe ilości glutenu?
Na szczęście nie muszą, bo są na to sposoby!
Wbrew pozorom nie trzeba się specjalnie głowić, ani iść na kompromisy, aby przygotować bezglutenowy deser – przecież produkty takie jak jaja, masło, mleko, śmietana, twarogi, serki, owoce i musy owocowe, czekolada, orzechy czy wreszcie budynie i galaretki WINIARY nie zawierają tego składnika. Sposobów ich wykorzystania jest mnóstwo, a efekt może być naprawdę apetycznie wyglądający i przepyszny!
Marka WINIARY w kategorii deserów w torebkach przeszła pozytywnie audyt Polskiego Stowarzyszenia dla osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Dzięki temu weszła do grona marek licencjonowanych, mogących używać symbolu przekreślonego kłosa na opakowaniach swoich deserów w proszku: galaretkach, budyniach i kisielach do gotowania. Oznacza to, że produkty bez glutenu wchodzą w skład standardowej oferty, a ich cena na półkach sklepowych pozostaje bez zmian.