Upewnij się, że jajka są świeże, wsadzając je kolejno do szklanki z zimną wodą. Powinny utrzymywać się na dnie. Umieść je w garnku z zimną wodą – żebu nie popękały dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny – doprowadź do wrzenia i gotuj 7 minut. Następnie odlej gorącą wodę i zalej jajka zimną, i jak najszybciej zabierz się za ich obieranie.
Jednym z najważniejszych mięs w tradycyjnej polskiej kuchni jest schab wieprzowy. To mięso, które znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i schłodzone. Jak je przygotować, żeby nie było suche?
Lukier doda Twoim wypiekom jeszcze więcej słodyczy! Przyrządzamy go z 3 składników: wody, soku z cytryny i cukru pudru. Jeśli chcesz, by lukier był bardziej przezroczysty, zwiększ ilość wody lub soku z cytryny. Dodając cukru pudru, nadasz mu więcej koloru.