Nowy pasteryzowany Bulion wołowy WINIARY to gęsty i esencjonalny bulion o półpłynnej konsystencji, którym doskonale podkreślisz smak potraw. Unikalna receptura na bazie wolno gotowanego wywaru z wołowiny gwarantuje doskonały smak i aromat, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość – za to pokochasz nasz nowy produkt. Wykorzystasz go do pogłębienia smaku dań oraz jako bazę do zup lub sosów.
Pasteryzowany bulion wołowy WINIARY dostępny jest w wygodnym do dozowania szklanym opakowaniu oraz starcza aż na 3,5 litra wywaru.
Do przygotowania bulionu użyj 3 łyżki (45g) produktu na 1 litr wrzącej wody, wymieszaj, ponownie zagotuj. Zawartość słoiczka wystarczy do przygotowania 3,5 litra bulionu.
baza bulionu wołowego 66,9% (woda, sól, tłuszcz wołowy 5,4%, ekstrakt drożdży, zagęszczony ekstrakt mięsa wołowego 2,2%), woda, skrobia kukurydziana, cukier, aromaty ( z pszenicą ), zagęszczony sok z cytryny.
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml
w 1 porcji (200ml)
% RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna
5 kcal
11 kcal
1 %
Białko
0.2 g
0.5 g
1 %
Węglowodany
0.5 g
1.1 g
0 %
w tym cukier
0.4 g
0.7 g
1 %
Tłuszcze
0.2 g
0.5 g
1 %
w tym nasycone
0.2 g
0.3 g
2 %
Błonnik
0.0 g
0.1 g
Sól
0.82 g
1.6 g
27 %
lite
Ogólna ocena
Tomek
Porażka, użyłem do sosu diane i bulion zespół całą potrawę, tam jest sama sól, przeklnąć się tego nie dało.
Anonim (niezweryfikowany)01/21/2024-12:04 CET
Sławek
Naprawdę w tym sosie główny składnik to sól.
Wołowiny zero. Porażka. Kupiłem pierwszy raz i już więcej nie kupię.
Anonim (niezweryfikowany)01/18/2024-11:05 CET
Michal
Wal sie na leb sylwia. ja dodaje
Anonim (niezweryfikowany)01/15/2024-10:34 CET
Sylwia
Kto normalny dodaje cukier do rosolu?
Anonim (niezweryfikowany)12/11/2023-07:54 CET
Henryk
W tym bulionie jest więcej cukru niż tłuszcz, a składnik nr 1 to sól...
Czyli syf w nowej postaci...!🤣🤣🤣🤮🤮🤮
Anonim (niezweryfikowany)09/24/2023-08:07 CEST
Olga
Bulion w kostkach zawiera m.in.: olej palmowy,
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5-rybonukleotydy disodowe),
całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, barwnik (E 150d). Czy to jest zdrowe?
Anonim (niezweryfikowany)11/21/2021-07:07 CET
monkey99
Śmiech na sali. Sól to podstawa tej przyprawy. Z wołowiny to postała głównie nazwa, reszta to dodatki o smaku...
Tomek