Czas na delikatny smak Bulionu cielęcego Winiary. Cielęcina jest chudym mięsem, które nadaje subtelny aromat wielu potrawom. Lekkie zupy bardzo często opierają się właśnie na niej. Zupy opierające się na warzywach słyną ze swojej delikatności, nie potrzebują więc wyraźnego, mięsnego smaku. Jeśli takie lekkie potrawy uzupełnimy Bulionem cielęcym marki WINIARY, podkreślimy ich smak w sposób dyskretny, czyniąc danie bardziej pełnym.Wystarczy połączyć młody kalafior, marchewkę, ziemniaki, trochę przypraw oraz dodać kostkę bulionową o smaku cielęciny i doskonała wiosenna zupa gotowa!
sól,
olej palmowy,
skrobia ziemniaczana,
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5-rybonukleotydy disodowe),
całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy,
ekstrakt mięsa wołowego 2,9%,
cukier,
suszone warzywa (cebula 1,9%, marchew, por),
aromaty,
barwnik (karmel amoniakalny),
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
suszone mięso cielęce 0,2%,
liść pietruszki,
przyprawy,
przeciwutleniacz (lecytyny),
Może zawierać: pszenicę, jaja, soję, seler, mleko, gorczycę .
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (200 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 7 kcal | 13 kcal | 1 % |
Białko | 0.1 g | 0.2 g | 0 % |
Węglowodany | 0.4 g | 0.8 g | 0 % |
w tym cukier | 0.1 g | 0.2 g | 0 % |
Tłuszcze | 0.5 g | 1.0 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.3 g | 0.6 g | 3 % |
Błonnik | 0.0 g | 0.0 g | - No Values |
Sól | 0.92 g | 1.8 g | 30 % |