Mnóstwo zalet: pyszny smak, aksamitna konsystencja, a przy tym - obniżona zawartość tłuszczu. Majonez Lekki WINIARY wyróżnia się delikatnością i pomaga pogodzić przyjemność jedzenia z dbaniem o linię. Dzięki niemu możemy się cieszyć smakiem ulubionych sałatek, past kanapkowych, jaj na twardo i kanapek oraz... miłą świadomością spożywania mniejszej ilości kalorii. W przepisach Majonezem Lekki można zastąpić dowolny inny majonez i dodawać go do sałatek, kanapek, past, ryb, wędlin oraz warzyw. Doskonały do gęstych dipów z dodatkiem śmietankowych lub pikantnych twarożków homogenizowanych, które doprawiamy według gustu, np. keczupem lub ziołami.
woda, olej rzepakowy, żółtko jaja , cukier, skrobia kukurydziana, musztarda (woda, gorczyca , ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), ocet, sól, regulator kwasowości (kwas fosforowy, kwas cytrynowy), aromat, czosnek,substancja konserwująca (sorbinian potasu), przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA), barwnik (kurkumina).
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu | Średnia wartość odżywcza w 1 porcji (15 ml) produktu | % RWS*w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 338 kcal | 51 kcal | 3 % |
Białko | 1.1 g | 0.2 g | 0 % |
Węglowodany | 8.4 g | 1.3 g | 1 % |
w tym cukier | 4.6 g | 0.7 g | 1 % |
Tłuszcze | 33.2 g | 5.0 g | 7 % |
w tym nasycone | 2.8 g | 0.4 g | 2 % |
Błonnik | 0.1 g | 0.0 g | - No Values |
Sól | 1.1 g | 0.16 g | 3 % |
Bartek