Przygotowanie pożywnej zupy nie musi być trudne ani czasochłonne. Wystarczy WINIARY Pomysł na Sycącą Ogonową, pokrojona w kostkę czerwona papryka oraz kiełbasa. Brzmi prosto? Bo jest proste. I pyszne! Sycąca ogonowa doskonale sprawdzi się jako danie jednogarnkowe. W sam raz dla wszystkich tych, którzy lubią mięsno-gulaszowe, konkretne potrawy.
mąka pszenna*, suszone warzywa 24,6 % (pomidor 20,2 %, czerwona papryka* 3,2 %, cebula*, czosnek*, chrzan*), mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, sól, cukier*, aromaty (z pszenicą), wędzony tłuszcz wieprzowy*, przyprawy*, barwnik (karmel*), kwas (kwas cytrynowy), zioła*, suszone mięso wołowe*,
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
*naturalne składniki
Po przyrządzeniu w 100 ml | w porcji: 407 ml | % RWS w porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 66 kcal | 269 kcal | 13% |
Tłuszcz | 3,8 g | 15,4 g | 22% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 5,0 g | 20,2 g | 8% |
w tym cukry | 2,1 g | 8,6 g | 10% |
Błonnik | 0,8 g | 1,1 g | - |
Białko | 2,6 g | 10,4 g | 21% |
Sól | 0,66 g | 2,7 g | 45% |