Jesienny klasyk? WINIARY Pomysł na Sycący Kapuśniak!
To inspiracja i jednocześnie baza do przygotowania naprawdę pysznej i gęstej zupy. Potrzebny będzie do tego kawałeczek wędzonego boczku, jeden większy ziemniak i kapusta kiszona. Takie apetyczne i konkretne danie przygotujesz w 25 minut. Aż trudno uwierzyć, że Kapuśniak można zrobić tak szybko.
Składniki: mąka pszenna*, skrobia kukurydziana*, suszone warzywa 21,5 % (pomidor, kapusta* 3,9 %, marchew* 3,9 %, cebula* 3,5 %, ogórek kiszony*), sól, wędzony tłuszcz wieprzowy*, majeranek*, cukier, przyprawy (ziele angielskie*, pieprz czarny*, kminek*), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), barwnik (karmel*).
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę
*Naturalne składniki
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 ml | w porcji (370 ml) | % RWS w porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 55 kcal | 204 kcal | 10% |
Tłuszcz | 2,9 g | 10,7 g | 15% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g | 5,3 g | 27% |
Węglowodany | 4,7 g | 17,5 g | 7% |
w tym cukry | 0,6 g | 2,3 g | 3% |
Błonnik | 0,7 g | 2,7 g | - |
Białko | 2,1 g | 7,9 g | 16% |
Sól | 0,62 g | 2,3 g | 38% |