Nic tak konkretnie nie rozgrzewa jesienią jak pożywna zupa. WINIARY Pomysł na Sycący Żurek z grzybami to kulinarny pewniak. To baza, do której potrzebny będzie kawałek pokrojonej kiełbasy i duży ziemniak. Żurek w sycącym wydaniu to doskonała propozycja dania jednogarnkowego. Idealny dla amatorów charakterystycznego kwaskowego smaku z nutą wędzonki.
Mąka żytnia* 59,2 %, odtłuszczone mleko w proszku*, sól, suszone warzywa 4,4 % (cebula*, czosnek*), aromaty, wędzony tłuszcz wieprzowy*, kwas (kwas cytrynowy), cukier*, suszone grzyby 1,2 % (maślak*, borowik*, podgrzybek*), majeranek*, przyprawy*.
*Naturalne składniki
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Po przyrządzeniu w 100 ml | w porcji: 346 ml | % RWS* w porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 63 kcal | 218 kcal | 11% |
Tłuszcz | 2,8 g | 9,8 g | 14% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 3,2 g | 16% |
Węglowodany | 6,4 g | 22,3 g | 9% |
w tym cukry | 1,0 g | 3,4 g | 4% |
Błonnik | 0,5 g | 1,6 g | - |
Białko | 2,6 g | 9,0 g | 18% |
Sól | 0,67 g | 2,3 g | 38% |