Sos grzybowy WINIARY idealnie wzbogaci smak Twojego mięsnego obiadu. Dzięki niemu Twoje bitki, zrazy, czy krokiety, nabiorą pysznie grzybowego aromatu, a dodatek kaszy, ziemniaków, klusek zostanie zjedzony ze smakiem. W środku znajdziesz składniki, które dobrze znasz ze swojej kuchni: mąkę, suszone grzyby, śmietankę, czosnek, natkę pietruszki.
Mąka pszenna*, skrobia kukurydziana*, odtłuszczone mleko w proszku*, suszone grzyby 7% (pieczarka*, maślak*, podgrzybek*), sól, aromaty, skrobia ziemniaczana*, śmietanka w proszku* 5,4% (z mleka), cukier*, olej palmowy, suszony czosnek*, barwnik (karmel*), przyprawy, liść pietruszki*.
*Naturalne składniki.
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (75 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 33 kcal | 25 kcal | 1 % |
Białko | 1.1 g | 0.8 g | 2 % |
Węglowodany | 5.9 g | 4.4 g | 2 % |
w tym cukier | 1.0 g | 0.7 g | 1 % |
Tłuszcze | 0.6 g | 0.4 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.3 g | 0.2 g | 1 % |
Błonnik | 0.2 g | 0.2 g | - No Values |
Sól | 0.77 g | 0.58 g | 10 % |
Artur