Nieodzownym elementem kuchni włoskiej są różne rodzaje serów w tym parmezan. Idealnie nadają się one do tworzenia pysznych sosów do makaronów, a Ty znajdziesz je w sosie WINIARY Serowo-pieczarkowym z natką pietruszki . Dzięki niemu przygotujesz rodzinny obiad we włoskim stylu.
Ser w proszku 16,5% z mleka (w tym parmezan 1,3%), skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, sól, aromaty (z mlekiem), zagęszczony sok z pieczarki 4,0%, suszony czosnek, cukier, olej palmowy, ekstrakt drożdży, suszona pieczarka 1,4%, serwatka w proszku (z mleka), liść pietruszki, kwas (kwas cytrynowy).
Koncentrat soku z pieczarki i sery spoza Polski.
Może zawierać seler, jaja, soję, gorczycę.
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (83 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 72 kcal | 60 kcal | 3 % |
Białko | 2.5 g | 2.1 g | 4 % |
Węglowodany | 6.6 g | 5.5 g | 2 % |
w tym cukier | 2.1 g | 1.7 g | 2 % |
Tłuszcze | 3.9 g | 3.3 g | 5 % |
w tym nasycone | 2.3 g | 2.0 g | 10 % |
Błonnik | 0.1 g | 0.1 g | - No Values |
Sól | 1.1 g | 0.9 g | 15 % |