Drugie danie to źródło wartościowych składników odżywczych, a POMYSŁ NA… Gulasz to pyszny sposób na jego urozmaicenie. Pamiętaj, by na talerzu nie zabrakło również ulubionej kaszy oraz świeżych warzyw, które są dla nas cenną porcją witamin.
suszone warzywa 46,2% (ziemniak, pomidor 10,6%, cebula 9,4%, czosnek, czerwona papryka 4,3%, smażona cebula), skrobia ziemniaczana, mąka pszenna , sól, aromaty (z pszenicą , przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, kminek), olej palmowy, zioła, kwas (kwas cytrynowy), cukier karmelizowany.
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania | w 1 porcji (174 g) | % RWS* w 1 porcji | w 100 g proszku | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 191 kcal | 333 kcal | 17 % | 324 kcal |
Białko | 15.9 g | 27.7 g | 55 % | 8.9 g |
Węglowodany | 5.3 g | 9.3 g | 4 % | 57.3 g |
w tym cukier | 1.1 g | 2.0 g | 2 % | 9.6 g |
Tłuszcze | 11.6 g | 20.2 g | 29 % | 5.1 g |
w tym nasycone | 5.8 g | 10.0 g | 50 % | 0.6 g |
Błonnik | 0.8 g | 1.4 g | - | 6.7 g |
Sól | 0.84 g | 1.5 g | 25 % | 10.2 g |