WINIARY Pomysł na… Kurczaka po Japońsku Teriyaki to gęsta pasta do smażenia skomponowana z aromatycznych przypraw na bazie sosu sojowego, miodu z dodatkiem puree czosnkowego. W ten sposób powstaje pyszny sos teriyaki, idealny do przyrządzenia dań inspirowanych kuchnią japońską.
Przygotowanie dania z naszą aromatyczną pastą jest bardzo proste. Wystarczy, że połączysz ją z usmażonym mięsem i ulubionymi warzywami. Już po 10 minutach pyszne danie Teriyaki dla 2 osób będzie gotowe!
sos sojowy 37,2% (woda*, soja*, sól, ocet spirytusowy*), woda*, miód* 16,0%, cukier*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy, puree z czosnku*, ocet spirytusowy*, syrop cukru karmelizowanego*, naturalny aromat imbirowy*, aromat.
*naturalne składniki
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g | W porcji (400 g) | % RWS w porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 117 kcal | 468 kcal | 23% |
Białko | 7.0 g | 27.9 g | 56% |
Węglowodany | 16.1 g | 64.4 g | 25% |
w tym cukier | 2.4 g | 9.7 g | 11% |
Tłuszcze | 2.5 g | 10.2 g | 15% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.4 g | 1.4 g | 7% |
Błonnik | 0.9 g | 3.5 g | - |
Sól | 0.46 g | 1.9 g | 32% |