WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti Carbonara to przepis na pyszne, sycące danie. Makaron z tym kremowym sosem doskonale smakuje również z dodatkiem rukoli i świeżych pomidorów. Smacznego!
odtłuszczone mleko w proszku, skrobia ziemniaczana, ser w proszku (z mleka) 23,0% (w tym camembert 7,5%, parmezan 0,8%, gouda 0,25%), sól, wędzony tłuszcz wieprzowy, aromaty (z mlekiem), serwatka w proszku (z mleka), cukier, liść pietruszki, przyprawy, oliwa z oliwek, żółtko jaja w proszku, aromat dymu wędzarniczego.
Może zawierać: soję, seler, gorczycę.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu | w jednej porcji (184 g) | % RWS* w 1 porcji | w 100 g proszku | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 238 kcal | 437 kcal | 22 % | 395 kcal |
Białko | 8.1 g | 14.8 g | 30 % | 21.0 g |
Węglowodany | 35.3 g | 64.8 g | 25 % | 42.5 g |
w tym cukier | 1.6 g | 3.0 g | 3 % | 17.4 g |
Tłuszcze | 6.9 g | 12.6 g | 18 % | 15.5 g |
w tym nasycone | 3.2 g | 5.9 g | 30 % | 9.0 g |
Błonnik | 1.3 g | 2.3 g | - | 0.9 g |
Sól | 1.1 g | 2.0 g | 33 % | 10.5 g |