WINIARY POMYSŁ NA… Spaghetti po bolońsku to świetna propozycja na szybki i smaczny obiad , który posmakuje całej Twojej rodzinie. Produkt pięknie podkreśla fakturę mięsa mielonego i wydobywa z niego zachwycający aromat. Przygotowane spaghetti po bolońsku możesz przełożyć do pojemnika, a później zjeść danie w pracy lub szkole. Do gotowego makaronu możesz również dodać świeże zioła, rukolę bądź ulubione warzywa. Do dzieła!
suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, zioła 2% (oregano, liść pietruszki, tymianek, bazylia), oliwa z oliwek, zagęszczony sok z buraka, skrobia kukurydziana, przyprawy, jaja, soja, mleko, seler, gorczyca
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania | w 1 porcji (252 g) | % RWS* w 1 porcji | w 100 g proszku | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 227 kcal | 571 kcal | 29 % | 305 kcal |
Białko | 11.7 g | 29.3 g | 59 % | 9.7 g |
Węglowodany | 26.1 g | 65.7 g | 25 % | 55.6 g |
w tym cukier | 2.0 g | 5.1 g | 6 % | 45.5 g |
Tłuszcze | 8.1 g | 20.5 g | 29 % | 2.7 g |
w tym nasycone | 3.0 g | 7.5 g | 38 % | 0.5 g |
Błonnik | 1.3 g | 3.4 g | - | 10.1 g |
Sól | 0.66 g | 1.7 g | 28 % | 10.3 g |
Agata