Zupa grzybowa to od lat tradycja na polskich stołach, a smak i aromat Zupy Grzybowej WINIARY zachęci nawet najbardziej wybrednych członków rodziny.
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw, grzybów i ziół zebranych w szczycie sezonu.
Mąka pszenna*, skrobia ziemniaczana*, śmietanka w proszku* (z mleka), sól, aromaty (z pszenicą), suszone grzyby 3,8% (maślak*, podgrzybek*, borowik*), tłuszcz drobiowy*, suszone warzywa 2,4% (cebula*, czosnek*), przyprawy*, skrobia kukurydziana*, zagęszczony sok z pieczarki* 1,0%.
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
*naturalne składniki
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 24 kcal | 59 kcal | 3 % |
Białko | 0.7 g | 1.6 g | 3 % |
Węglowodany | 3.9 g | 9.8 g | 4 % |
w tym cukier | 0.3 g | 0.8 g | 1 % |
Tłuszcze | 0.6 g | 1.4 g | 2 % |
w tym nasycone | 0.3 g | 0.7 g | 4 % |
Błonnik | 0.1 g | 0.3 g | - No Values |
Sól | 0.65 g | 1.6 g | 27 % |