Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę pęczak ugotuj w bulionie grzybowym WINIARY z dodatkiem 50 g masła.
Grzyby zalej wrzątkiem. Kiedy zmiękną pokrój w paski.
Cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmaż z grzybami na pozostałym maśle.
Wymieszaj z ugotowaną kaszą.
Dopraw solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną masła, gdyby kasza była za sucha.
Podawaj z dużą ilością natki pietruszki.