Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto francuskie wyjmij z lodówki ok. 30 minut wcześniej, żeby doszło do temperatury otoczenia.
Morele umyj, przekrój na pół, usuń pestki.
Rozwiń ciasto, rozwałkuj lekko. Następnie podziel na równe kwadraty (na każdym powinny się zmieścić 2 przekrojone na pół morele)
Wyłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Morele wyłóż na cieście. Posyp cynamonem i cukrem.
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz przez ok. 25 - 30 minut, aż tarty będą złociste.
Podawaj z lodami, polane miodem i posypane płatkami migdałowymi.