Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię i marchewkę umyj, obierz i pokrój w dużą kostkę.
Wymieszaj w misce z Przyprawą do zup, sosów, sałatek WINIARY, łyżką oliwy i czosnkiem.
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozłóż całość na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz do miękkości.
Następnie przełóż do garnka, zalej 2 litrami wrzątku i gotuj przez około 20 minut.
Na koniec zmiksuj blenderem, dopraw imbirem, pieprzem i Przyprawą do zup, sosów, sałatek WINIARY do smaku.
Podawaj z posiekaną natką pietruszki lub kolendry, grzankami lub groszkiem ptysiowym i odrobiną oliwy.
Stefania