Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto bez pieczenia jest świetnym sposobem na pyszny deser, który zachwyci gości i domowników, ale nie zajmie ci dużo czasu. Przepis na szarlotkę bez pieczenia trzymaj zawsze pod ręką, bo szybko stanie się twoim ulubionym przepisem na ciasto. Wystarczy przygotować szybki spód z ciasteczek, krótko podsmażyć jabłka i wymieszać z delikatnym Budyniem do ciast i kremów WINIARY.
Szarlotka bez pieczenia spędzi z tobą mniej niż pół godziny w kuchni, trochę dłużej w lodówce, a z talerzy zniknie w mgnieniu oka!
Przygotowanie
245 min
Krok 1
5 min
Zblenduj ciastka na drobno i wymieszaj ze 80 g rozpuszczonego masła.
Krok 2
10 min
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na dnie ciasteczkową masę tworząc równomierną warstwę. Za pomocą szklanki dociśnij ją do dna a następnie włóż do lodówki.
Krok 3
15 min
Przygotuj krem budyniowy z 2 budyni WINIARY zgodnie z przepisem na krem na tyle opakowań. Przykryj folią spożywczą i odstaw do schłodzenia.
Krok 4
5 min
Rozpuść galaretkę cytrynową w 100 ml wrzącej wody.
Krok 5
10 min
Obierz i pokrój jabłka na kostkę o bokach o długości ok. 1,5cm i skrop je sokiem z cytryny. Rozpuść 2 łyżki cukru na patelni, dodaj jabłka i szczyptę cynamonu.
Krok 6
10 min
Smaż jabłka ok. 7 min. aż będą miękkie. Następnie, wlej rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszaj z jabłkami.
Krok 7
10 min
Na spód z ciasteczek wylej schłodzony budyń, a następnie wyłóż na warstwę budyniu schłodzone jabłka.
Krok 8
180 min
Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Krok 1
z
8
Zblenduj ciastka na drobno i wymieszaj ze 80 g rozpuszczonego masła.
Krok 2
z
8
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na dnie ciasteczkową masę tworząc równomierną warstwę. Za pomocą szklanki dociśnij ją do dna a następnie włóż do lodówki.
Krok 3
z
8
Przygotuj krem budyniowy z 2 budyni WINIARY zgodnie z przepisem na krem na tyle opakowań. Przykryj folią spożywczą i odstaw do schłodzenia.
Krok 4
z
8
Rozpuść galaretkę cytrynową w 100 ml wrzącej wody.
Krok 5
z
8
Obierz i pokrój jabłka na kostkę o bokach o długości ok. 1,5cm i skrop je sokiem z cytryny. Rozpuść 2 łyżki cukru na patelni, dodaj jabłka i szczyptę cynamonu.
Krok 6
z
8
Smaż jabłka ok. 7 min. aż będą miękkie. Następnie, wlej rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszaj z jabłkami.
Krok 7
z
8
Na spód z ciasteczek wylej schłodzony budyń, a następnie wyłóż na warstwę budyniu schłodzone jabłka.
Krok 8
z
8
Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0