Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa minestrone to popularna włoska zupa przygotowywana na bazie warzyw, głównie cukinii. Przygotowywana jest w wielu regionach Włoch na swój niepowtarzalny sposób. Proponujemy minestrone w wersji klasycznej – z dużą ilością warzyw i aromatycznym Bulionem drobiowym WINIARY. Przekonaj się, że minestrone – włoska zupa warzywna, wspaniale smakuje również w polskiej kuchni!
Przygotowanie
56 min
Krok 1
10 min
Warzywa umyj. Marchew, cebulę i cukinię pokrój w kostkę a fasolkę w 1 cm kawałki. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej wszystkie warzywa poza szpinakiem.
Krok 2
15 min
Całość zalej wodą i dodaj bulion ze słoika. Gotuj ok. 15 min.
Krok 3
30 min
Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, przecier oraz szpinak i całość dalej gotuj ok. 30 min. na 5 minut przed końcem gotowania dodaj makaron.
Krok 4
1 min
Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.
Krok 1
z
4
Warzywa umyj. Marchew, cebulę i cukinię pokrój w kostkę a fasolkę w 1 cm kawałki. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej wszystkie warzywa poza szpinakiem.
Krok 2
z
4
Całość zalej wodą i dodaj bulion ze słoika. Gotuj ok. 15 min.
Krok 3
z
4
Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, przecier oraz szpinak i całość dalej gotuj ok. 30 min. na 5 minut przed końcem gotowania dodaj makaron.
Krok 4
z
4
Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0