Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łodygi selera naciowego obierz, podziel na ok 6 cm odcinki.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na połowie masła, włóż seler i smaż ok. 5 min, wlej bulion rozpuszczony w 500 ml wrzątku i duś 15 minut.
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, włóż odcedzone selery.
Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej selery, posyp tartym serem i wiórkami masła.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.