Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto cyganka mieści w sobie wszystko to, co powinien mieć każdy fantazyjny deser. Puszyste ciasto kakaowe stworzone z m.in. Cukru wanilinowego WINIARY i proszku do pieczenia przełożone jest maślanym kremem i Galaretkami wiśniowy smak WINIARY. Całość ułożonego warstwowo ciasta pokryta jest gładką kakaową polewą. Aż ślinka cieknie!
Ciasto: Całe jaja ubijamy z cukrem. Pozostałe składniki mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Całość mieszamy. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut. Następnie przekroić na dwie części.
Krem: Ugotować budyń. Zimny zmiksować z margaryną.
Galaretka z wiśniami: Wiśnie odcedzamy. Otrzymany sos łączymy z wodą tak, aby uzyskać 3,5 szklanki płynu. Zagotowujemy i rozpuszczamy w nim 3 szklanki galaretki. Studzimy i do tężejącej galaretki dodajemy wiśnie.
Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić, zagotować i ostudzić. Następnie polać nią ciasto.
Przełożenie: ciasto – krem – galaretka z wiśniami – ciasto – krem - polewa