Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron gotujemy al dente w dość mocno osolonej wodzie. Odcedzamy i wrzucamy do miski by wystygł.
Pierś doprawiamy w ulubiony dla siebie sposób i grillujemy - gdy lekko przestygnie kroimy w niewielka kostkę i dorzucamy do makaronu.
Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika i dodajemy do makaronu.
Pomidory kroimy w paseczki i tez chwile podsmażamy.
Następnie łączymy wszystkie składniki sałatki, mieszamy. Do sałatki dodajemy sos by makaron nie był zbyt suchy.
Łączymy ze sobą składniki na sos: wodę, musztardę, ketchup, sos sojowy, zalewę z pomidorów i zioła prowansalskie.
Sałatka najlepiej smakuje gdy wszystkie składniki są jeszcze lekko ciepłe.
Wiktor