Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masa budyniowa: 3 szklanki mleka, cukier i masło zagotować. Do gotującej się masy dodać dokładnie zmiksowane wcześniej: 1 szklankę mleka, krupczatkę, mąkę ziemniaczaną i żółtka. Mieszając gotować na małym ogniu, aż powstanie masa budyniowa. Następnie lekko przestudzić.
Ubić 0,5 litra kremówki. W czasie ubijania, stopniowo dodawać zimny kajmak.
Ubić pozostałe 0,5 litra kremówki. Dodać cukier puder i cukier wanilinowy, nadal ubijać.
Na blasze 20x35 cm ułożyć herbatniki. Wyłożyć na nie budyń. Na budyniu ułożyć krakersy, a na nie wylać masę toffee. Uwaga! Poprzednia masa musi całkowicie ostygnąć. Całość przykryć ponownie krakersami, na które wyłożyć bitą śmietanę.
Ciasto wstawić do lodówki i czekać, aż wszystkie masy stęgną się (co najmniej 10 godzin, a najlepiej całą noc).
Przed podaniem posypać startą czekoladą.